Care este diferența între clasele de frânare pe carosabil umed?


În ceea ce privește performanța anvelopei pe carosabil umed, aderența acestora este esențială.
Aderența pe carosabilul umed se referă la capacitatea anvelopei de a adera la suprafața drumului în condiții de umiditate.


În Uniunea Europeană, singurul aspect luat în considerare în clasificarea anvelopelor în ceea ce privește aderența este performanța de frânare pe carosabil umed. Aceasta este evaluată pe o scară de la A la E, unde A reprezintă clasa maximă, iar E reprezintă clasa minimă.
În caz de urgență, o diferență de câțiva metri poate fi crucială. De exemplu, un set de anvelope de clasa A poate opri un autoturism de pasageri care aplică forța totală de frânare la 80 km/h pe o distanță cu până la 18 metri mai mică decât un set de anvelope din clasa F.


Distanțele de frânare pot varia în funcție de condițiile de deplasare și de alți factori de influență, așadar este recomandat să respectați întotdeauna distanțele de oprire recomandate.

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".