diametru-anvelope.jpg

Raportul profilului / Înălțimea talonului


Înăltimea profilului unei anvelope este afișată în procente. Producătorii de anvelope calculează raportul împărțind înălțimea unei anvelope la lățimea acesteia. Dacă o anvelopă are un raport al profilului de 70, înseamnă că înălțimea anvelopei este de 70% din lățimea sa.


Anvelopele cu raportul profilului mai scăzut oferă un aspect estetic mai plăcut și în general avantaje ale performanței la manevrarea vehiculului față de anvelopele cu raport mai ridicat. Totuși, compromisul tipic este confortul condusului.


Dacă doriți să vă configurați autoturismul pentru off-road sau confort, atunci anvelopele cu diametru mai mic și raport al înălțimii mai mare sunt ideale.

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".