diametru-anvelope.jpg

Diametrul anvelopelor auto


Ultimul fragment din dimensiunea unei anvelope reprezinta un element pe care cel mai probabil îl cunoști deja: diametrul. S-ar putea să fi auzit acest număr denumit și ca dimensiunea jantei, asta pentru că, practic, asta îți spune: dimensiunea roții pe care trebuie să se potrivească. Aceasta se măsoară în inch de la o margine la alta.


Atunci când cumpărați anvelope, este important să vă asigurați că alegeți diametrul potrivit pentru vehiculul dumneavoastră. Diametrul anvelopei trebuie să se potrivească cu diametrul jantei.

Un alt factor de luat în considerare atunci când alegeți diametrul anvelopei este tipul de conducere pe care o veți face. Dacă conduceți în mare parte pe autostrăzi sau drumuri netede, anvelopele cu un diametru mai mare și un talon mai mic pot fi o alegere bună deoarece pot oferi o manevrabilitate și stabilitate mai bune la viteze ridicate. Cu toate acestea, dacă conduceți frecvent pe drumuri accidentate sau în zone cu multe gropi, anvelopele cu un diametru mai mic și un talon mai mare pot fi o opțiune mai bună deoarece pot absorbi șocurile mai bine.

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".