Cum influențează anvelopele consumul de carburant și cum să-l reducem?


Anvelopele eficiente din punct de vedere al consumului de carburant necesită mai puțină energie pentru a rula, ceea ce duce în cele din urmă la un consum mai redus de carburant. Eficiența consumului de carburant al anvelopelor este clasificată de la A la E, pe o scară cu cod de culori, unde A (verde) reprezintă cea mai ridicată clasă de eficiență, iar E (roșu) reprezintă cea mai scăzută clasă.


Diferența dintre clasa A și clasa E poate însemna o reducere de până la 7,5% a consumului de carburant. Prin urmare, alegerea anvelopelor din clasa A în locul celor din clasa E poate economisi peste 6 litri de carburant la fiecare 1000 de kilometri parcurși. Aceasta înseamnă că poți reduce consumul cu peste 200 litri de combustibil pe întreaga durată de viață a anvelopelor, având în vedere o durată medie de 35.000 km / set de anvelope.

Este de menționat că consumul real de carburant și economiile de cost pot varia în funcție de presiunea anvelopei, greutatea vehiculului și stilul de conducere, printre altele.


De asemenea, este important să rețineți că alegerea anvelopelor eficiente din punct de vedere al consumului de carburant poate contribui și la reducerea impactului asupra mediului

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".