Eticheta UE pentru clasele zgomotului


Nivelul de zgomot este sortat în clasa A, B sau C. Să aruncăm o privire pe următorul tabel:

Lățime anvelopă Nivel A Nivel B Nivel C

<=185

<=67 68 - 69 >=70

185

<=68 69 - 70 >=71

<=215

<=68 69 - 70 >=71

245

<=69 70 - 71 >=72

>=275

<=71 72 - 73 >=74

Din tabelul de mai sus, observați că notele A B C sunt definite separat în funcție de lățimea anvelopei. Pe măsură ce lățimea anvelopei crește, crește și zona de contact cu suprafața drumului, acest lucru având ca rezultat un nivel de zgomot mai ridicat. Astfel, o anvelopă cu lățimea de 275 mm are o toleranță de +4 dB mai mare pentru a atinge eticheta A în comparație cu o lățime de 185 mm, datorită acestui raționament.

Pentru a clarifica, ceea ce arată eticheta UE este clasa de zgomot exterior. Prin urmare, din punctul de vedere al consumatorului, a avea o anvelopă cu zgomot exterior scăzut ar putea să nu avantajeze în mod direct, dar în mod colectiv ar trebui să beneficieze mediului. Dacă vă place un zgomot liniștit din interiorul mașinii, acest indicator de etichetă cu siguranță nu este ceva pe care ar trebui să vă bazați. Zgomotul interior din autoturism este mai degraba produs de vibrațiile pe care le transmit anvelopele prin trenul de rulare și poate avea mai multe cauze.

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".