Anvelope de iarna

Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a fi folosite în situații de temperatură mai scăzută. Acestea sunt proiectate și construite pentru a funcționa bine pe suprafețele de drum acoperite cu zăpadă.

Acestea sunt fabricate cu un compus care menține capacitatea de aderență și flexibilitatea, spre deosebire de anvelopele de vara care își pierd tracțiunea și proprietățile odată ce temperatura scade.

Banda lor de rulare este mai adâncă pentru a dispersa în mod activ zăpada și noroiul blocat între elementele benzii de rulare și pentru a preveni lipsa contactului cu suprafața drumului. Blocurile de rulare conțin o densitate mare de lamele care sporesc aderența anvelopei.


Compus

În timp ce anvelopele all season și de vara se rigidizează la temperaturi foarte scăzute, anvelopele de iarnă sunt fabricate cu un compus chimic care își menține flexibilitatea pentru o aderență mai bună.


Designul benzii de rulare

Aceste anvelope au, de obicei, modele direcționale ale benzii de rulare și adâncimi mai mari a benzii de rulare pentru a funcționa în mod eficient pe zăpadă și gheață și pentru a preveni formarea zăpezii între benzile de rulare.


Blocuri de rulare cu lamele

Designul benzii de rulare conține o densitate mare de lamele, care cresc numărul de margini ce pot agăța și obține tracțiune, cu scopul de a funcționa bine pe drumurile acoperite cu gheață și zăpadă.