Indicele de viteza reprezinta viteza maxima pe care anvelopa o poate suporta in conditii de siguranta, cu incarcarea maxima evidentiata de indicele de sarcina. 

Indicele ZR indica faptul ca anvelopa poate suporta o viteza de peste 240 km/h. Acest indice include categoriile W si Y.

Puteti monta anvelope cu indice de sarcina si viteza mai mare fata de cele omologate de producator, insa nu cu valori mai mici. Anvelopele de iarna sunt exceptate de la aceasta regula. De exemplu, daca anvelopele de vara au indice de viteza V, iarna puteti folosi anvelope cu indice H.

Indice de viteza Viteza maxima
L 120 km/h
M 130 km/h
N 140 km/h
P 150 km/h
Q 160 km/h
R 170 km/h
S 180 km/h
T 190 km/h
U 200 km/h
H 210 km/h
V 240 km/h
W 270 km/h
Y 300 km/h

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".